Iratkozzon fel hírlevelünkre és 1500 Ft kedvezményt kap az első vásárlásból
Főoldal Blog Inspiráció Hogyan rögzítsük a karácsonyi fényeket a házhoz?
Hogyan rögzítsük a karácsonyi fényeket a házhoz?

Hogyan rögzítsük a karácsonyi fényeket a házhoz?

Inspiráció

Felejtse el a rémítő videókat, ahol emberek létrán egyensúlyozva szerelik fel a karácsonyi fényeket. Idén nem lesznek horrorisztikus jelenetek – segítünk, hogyan szerelje fel a karácsonyi világítást biztonságosan, problémamentesen, és adunk néhány tippet, hogy a dekoráció minél könnyebben menjen.

Mikor kezdjük el a karácsonyi fények felhelyezését?

Lehet, hogy korainak tűnik, de higgye el, sosem lehet elég korán kezdeni a fények felszerelését. Gondoljon arra, hogy meg kell rendelni őket, kipróbálni, hogy minden működik-e, és ellenőrizni, hogy sehol ne hiányozzon a fényfüzér. Ha hibát talál a számításban, még mindig van ideje kijavítani, és rendelni további világítást vagy egyéb anyagot a felszereléshez.

Válasszon például egy szép szeptemberi napot a felszereléshez, amikor még elég világos van napközben, nem fog fázni az ujja, és nem kell télikabátban lennie. A szomszédok őrültnek gondolhatják – de ön fog nevetni, amikor az utolsó pillanatban kapkodnak majd a tetőn.

Az ideális időpont a karácsonyi fények felkapcsolására az első adventi vasárnap vagy december első napja.

Mikor kezdjük el a karácsonyi fények felhelyezését?

Hogyan rögzítsük a karácsonyi fényeket a házra?

Mielőtt a kalapácsot a kezébe venné, készítsen elő néhány egyéb eszközt is. A karácsonyi fények egyszerűbb felszereléséhez szüksége lesz:

  • Mérőszalag
  • Stabil létra vagy lépcső
  • Hosszabbító kábel a világítás folyamatos ellenőrzéséhez
  • Rögzítő anyag igény szerint (lásd később)
  • Még egy személy segédként
Hogyan rögzítsük a karácsonyi fényeket a házra?

Hogyan rögzítsük a karácsonyi fényeket téglafalra?

Először is, vegyük figyelembe, hogy a ház külső falára történő közvetlen rögzítés csak az utolsó lehetőség legyen. Egyszerűbb például a világítást az ereszcsatorna rendszeréhez vagy a tető fa túlnyúlásához rögzíteni.

Ha nincs más lehetősége, és a fényeket vakolt téglafalba kell rögzíteni, vásároljon standard fali dübeleket, és hozzájuk csavarmenetes kampókat a hobbiboltban. Ha biztos akar lenni abban, hogy erősebb szél esetén a fények nem ugranak le a kampóról, használhat zárt kampót és villanyszerelő rögzítőszalagot is. Így biztos lehet benne, hogy a világítás ott marad, ahol kell.

Hogyan rögzítsük a karácsonyi fényeket szigetelt homlokzatra?

Az előző helyzethez hasonlóan fontolja meg, hogy nincs-e jobb lehetőség a rögzítésre. Ha nincs, speciális szigetelő dübelre lesz szüksége.

Péter az e-kereskedelem osztályáról tanácsolja: „Saját tapasztalatból ajánlhatom a Fischer márkájú dübeleket. Minőségiek, és a cég részletes útmutatókat készít hozzájuk, amelyekben megismerheti, hogy mire alkalmasak és milyen csavarokkal kell kiegészíteni őket. Például a Hornbach-ban is kaphatók.”

Miután megvannak a megfelelő dübelek, a csavarmenetes kampók jönnek sorra. A helyesen kiválasztott dübel biztosítja, hogy a kampó nem fog kilazulni a szigetelésből.

A kampók közötti távolságot válassza meg a világítás típusától függően. Csak egyszerű karácsonyi lánca van? Alacsony súlya miatt nagyobb távolságot választhat a kampók között. Ha azonban bonyolultabb világítása van, például függönyök vagy jégcsapok, csökkentse a kampók közötti távolságot, hogy ne legyenek túl lazák.

Jégcsapok, hogyan rögzítsük a karácsonyi fényeket szigetelt homlokzatra?

Hogyan rögzítsük a karácsonyi világítást az ereszre?

A fények vagy a hosszabbító kábel könnyű rögzítéséhez az ereszcsatorna csatornához különleges műanyag kampókat találhat a hobbiboltokban. Keresse a „kampók ereszcsatornához” nevű terméket, amelyet például az OBI kínál a szezon kezdete előtt. Ezek könnyen felpattinthatók az ereszre, és segítenek a világítás helyben tartásában felesleges fúrás nélkül.

Hogyan rögzítsük a karácsonyi világítást az erkélyre?

Az erkély rögzítése, amelynek klasszikus korlátja van rúdjával, már gyerekjáték. Ehhez használhat elektromos rögzítőszalagokat.

Ewa az Emostól tippje: „Azért rögzítem a fényeket az erkélyre rögzítőszalagokkal, mert színüket is kiválaszthatom. Ez szuper – nem csúfítja el az erkélyt, és nem is látható. Különböző hosszúságúak kaphatók, így akár az ereszcsatornához is rögzíthetők.”

A fényeket vezetheti a cső mentén, vagy azokat körbetekerheti a korláton. Egy egyszerű fénylánc így azonnal gazdagabbnak tűnik.

Hogyan rögzítsük a karácsonyi világítást az erkélyre?

Hogyan akasszuk fel a karácsonyi koszorút az ajtóra?

Az adventi időszakban a ház külső részét is feldíszítheti egy koszorú, amely az ajtón lóg. A legtöbben nem akarunk fúrni az ajtóba, ezért a koszorút damillal akasszuk fel. Készíthet hurkokat, amelyeket az ajtó sarkaira akaszthat, vagy a damilt áthúzhatja az ajtó felső szélén belülre, és ott tapadókorongos kampóra rögzítheti. A tapadókorong helyett használhat egy egyszerű műanyag kampót is, amelyet minőségi akril ragasztószalaggal rögzíthet.

Hogyan akasszuk fel a karácsonyi koszorút az ajtóra?

Hogyan rögzítsük a girlandokat az ablakokra?

A belső világítás segítségével az exteriőr is feldíszíthető - a fényeket vagy a girlandokat csak fel kell akasztani az ablakokba. A rögzítéshez használhatja a karnist, vagy rögzítheti a függönyre. Ne aggódjon, hogy a karácsonyi világítás a függönyön tüzet okozhatna. A modern LED világítás nem melegszik fel. Az Emosban árusított karácsonyi világítás szigorú teszteken megy keresztül saját laboratóriumunkban, és ezekre a célokra teljesen biztonságos.

Hogyan rögzítsük a girlandokat az ablakokra?

Hogyan kapcsoljuk össze a karácsonyi világítást?

Kültéri karácsonyi világításunk előnye, hogy egyszerűen összekapcsolható egy hosszú lánccá, amelyet pontosan az ön igényeinek megfelelően alakíthat ki. A csatlakozási rendszer úgy lett kifejlesztve, hogy teljesen vízálló legyen, bármilyen időjárás is legyen odakint. Az egyes világítási elemeket csak össze kell csavarni. A Profi sorozatú karácsonyi világítás még a legmagasabb IP65 vízállósági fokozattal is rendelkezik, így ideális kereskedelmi célokra és egész éves használatra. A Standard karácsonyi világítás ideális otthoni használatra, és az IP44 vízállósági fokozat biztosítja, hogy ellenálljon a fröccsenő víznek.

Hogyan kapcsoljuk össze a karácsonyi világítást?
Hogyan kapcsoljuk össze a karácsonyi világítást?
Hogyan kapcsoljuk össze a karácsonyi világítást?

3 tipp, hogyan könnyítsük meg a karácsonyi világítás felszerelését

Végezetül néhány bevált tippet osztunk meg a gyakorlatból, amelyek a karácsonyi sürgés-forgást a lehető legkönnyebbé teszik, és biztosítják, hogy a karácsonyi világítás felszerelése és üzemeltetése ne okozzon gondot.

Hagyja a világítást a házon egész évben

A kültéri karácsonyi fények magas vízállósági foka jobban segíthet, mint gondolná. Ennek köszönhetően a világítást egyszer megtervezheti, és karácsonyi szezon után a házon hagyhatja a következő karácsonyig. És akár több évig is. Következő évben már csak annyi a dolga, hogy bedugja a fényeket a konnektorba, vagy bővítse a világítást valamilyen új érdekes elemmel.

Vásároljon időzítőt

Néhány fényfüzér már beépített időzítővel rendelkezik. Segítségével ismételten 6 órán keresztül világítanak, majd 18 órán keresztül kikapcsolnak. A konnektorhoz is vásárolhat időzítőt, ahol konkrét időintervallumot maga állíthat be. A fények maguktól kapcsolnak be és ki. Csak figyeljen arra, hogy az időzítőnek is legalább IP44 védettséggel kell rendelkeznie, hogy ellenálljon az esős időjárásnak.

Marek az ügyfélszolgálati osztályról tanácsolja: „Vigyázat, a külső időzítő nem fog működni olyan világításoknál, amelyeknek több funkciójuk van, például különböző villogó módok. Ideális tehát főként az egyszerű fényfüzérekhez, amelyek például csak folyamatosan világítanak.”

Vásároljon időzítőt

Projektor: Világítás munka nélkül

Az utóbbi évek slágere egyre gyakrabban látható a házakon. A homlokzatokon például hulló hópelyhek vagy csillagok jelennek meg, amelyek tökéletesen helyettesítik bármilyen más fényes elemet. Elég, ha a projektort egy megfelelő helyre tűzi le a ház előtt, és voilá, kész a karácsonyi hangulat! Ezt a világítást a gyerekek imádják a legjobban, és higgye el, hogy valószínűleg arra fognak kényszeríteni, hogy egész évben a házon hagyja.

Projektor: Világítás munka nélkül

A szerzőről: Daniela Částečková - "Az Emosnál a karácsonyi világítás és dekoráció kiválasztásáért felelek. Szabadidőmben szeretek kutyaiskolába járni, főzni és időt tölteni a kertben."

8x
Standard LED sorolható karácsonyi füzér, 10 m, kültéri és beltéri, meleg fehér
5 190 Ft
Raktáron
Cikkszám: D1AW03
6x
Standard LED sorolható karácsonyi füzér, 10 m, kültéri és beltéri, többszínű
5 190 Ft
Raktáron
Cikkszám: D1AM03
43x
Hosszabbító kábel sorolható Standard fényfüzérekhez, fekete, 10 m, kültéri és beltéri
1 890 Ft
Raktáron
Cikkszám: D1ZB01
32x
Tápegység Standard/Profi karácsonyi sorolható füzérekhez, kültéri és beltéri, időzítő
5 190 Ft
Raktáron
Cikkszám: D1ZB05