Iratkozzon fel hírlevelünkre és 1500 Ft kedvezményt kap az első vásárlásból
Főoldal Blog Vélemények Soha többé ne fúrjon a fürdőszobában! - kétoldalas, öngyógyító akril szalag
Soha többé ne fúrjon a fürdőszobában! - kétoldalas, öngyógyító akril szalag

Soha többé ne fúrjon a fürdőszobában! - kétoldalas, öngyógyító akril szalag

Vélemények

Gondolkodik azon, hogyan ragassza fel a tükröt, hogyan szerelje fel az ajtókoszorút vagy hogyan szerelje fel a polcot fúrás nélkül? Lehetséges! Kipróbáltam önnek egy szalagot, amely mindezt lehetővé teszi anélkül, hogy fúrógépre gondolna.

Aranykor, amikor mindenhez csak egy kalapács és egy szög kellett. Sajnos, ha ma valamit tartósan szeretne rögzíteni, az sokkal bonyolultabb. A házak falai már nem annyira fából, hanem morzsolódó vagy éppen nagyon kemény anyagokból készülnek. Téglához és gipszkartonhoz tipli szükséges. A fürdőszobában pedig szilícium-karbid fúrószár, amely áthatol a kemény csempén.

Az összes szerszám és komponens ára gyakran meghaladja azt, amit rögzíteni szeretne. A képek, tükrök, akasztók vagy polcok rögzítéséhez szükséges munka a következő képzeletbeli szög az úton, amely hosszadalmas és piszkos. És mindig rémület tükröződik a szememben, amikor fúrógépet veszek a fürdőszobában, és nem tudom, milyen cső vagy kábel rejtőzik éppen a falban.

Ne fúrjon, ragassza akkril szalaggal

Szerencsére az idők fejlődtek, és léteznek alternatív módszerek, amelyekre ugyanúgy lehet számítani, mint egy tiplire és csavarra. Kétoldalas akrilát szalag meglepheti önt. Nagyszerűen tapad a minden felület mikroegyenlőtlenségeire, és 24 órán belül megkeményedik, mint az akril ragasztó a tubusban.

Akrilát = Akril = Poliakrilát = Metakrilát

Bár az egyes akrilát típusok között lényeges különbségek vannak, egyszerűbb megértés érdekében a mi értelmezésünkben egyenlő jelet tehetünk közéjük. Ezek olyan anyagcsoportok, amelyek gumiszerű, pasztaszerű vagy zselés formában vannak, de a molekulák polimerizációjával megkeményednek. Festékek, körömlakkok, tömítőanyagok és ragasztók készülnek belőlük. Ezenkívül például plexiüveg, textil vagy fürdőkádak is készülnek belőlük.

Akril kétoldalas szalag

Az akril szalagot kipróbáltam

A parancs világos volt. Semmi esetre sem szabad lehúzni! Ha valami szalagnak igazán megbízhatóan kell helyettesítenie a fúrógépet, akkor az olyan valaminek kell lennie, ami az idő múlásával egyre jobban ragad, és nem fordítva. És mivel ez a szalag 100% akrilát, amely polimerizálódik szilárd formává, minden, amit ezzel a szalaggal ragaszt, olyan szilárd lesz, mint a szikla. Az eredmény valójában nagyon hasonló ahhoz, mintha valamit akrillal ragasztana a tubusból. Azonban a szalag verziója sokkal praktikusabb.

Akril kétoldalas szalag a tükörre

Soha többé ne fúrjon a fürdőszobában!

A fő hely, ahol ez a szalag alkalmazható, a fürdőszoba. Akril ragasztószalaggal rögzítheti a tükröt, a törölközőakasztókat, a zuhanyzó lehúzóját, a samponok és szappanok tartóját, valamint a fogkefe poharat is.

A szalagnak kiváló az adhéziója. Már az első érintkezéskor a szalag minden felülethez olyan jól tapad, mint a “ragasztó a száraz ujjhoz”. Nem tudom, mi lenne jobb hasonlat erre. Mindenesetre csak ragassza fel, nyomja meg, és már nem is tudja levenni. A sima, nem morzsolódó felületen megkeményedik oly módon, hogy csak pengével vagy valami nagyon éles éllel lehet levenni.

A vakolatos falnál ez már rosszabb. Ha azonban a falat akril festékkel festették, és oda képet ragaszt, az is teljesen rendben lesz. A morzsolódó felületek már semmit sem garantálnak. De nyugodtan próbálja ki.

Mit bír ki az akril szalag?

A szalag anyaga piros védőréteggel rendelkezik, amely a felhelyezéskor lehúzódik. Végül tökéletesen átlátszó akril szalag marad, amely gumiként viselkedik, ugyanakkor nagyszerűen ragad és tart. A rugalmassága hasznos ott, ahol még kicsit igazítani kell az objektum pozícióján. Vagy olyan helyeken, ahol az anyagok enyhe nyomásnak vannak kitéve. A terhelés alatt álló horog, a hőmérsékletváltozásoknak kitett összes fém vagy a hőmérséklet gyakran változik. A hőmérsékleti ellenállás itt –20 és +75°C között van. Nyugodtan ragassza fel a kályha közelébe vagy a hűtőszekrénybe is tárgyakat, ha ez értelmesnek tűnik önnek.

A víz, a zsírosodás vagy a legtöbb vegyi anyag sem jön be a szalagra. Ideális használati helyek a fürdőszoba, a konyha, a garázs, a műhely vagy a terasz. Annak ellenére, hogy a szalagra került egy kis kifolyt sampon nem veszélyezteti az összeköttetést, mindig száraz és tiszta felületre kell ragasztani. A legrosszabb ellenség a por és a zsírosodás.

az akril szalag húzása

Tippek az akril szalag használatához

Végül szeretnék adni egy kis ihletet, hogyan használja a szalagot. Ha az ember valamihez nincs hozzászokva, akkor hajlamos előbb a fúrógépet fogni, mielőtt elgondolkodna. Amint megszokja ezt a szalagot, csak ki kell nyitnia a fiókot, ahol ezt a hasznos szalagot tartja, és nem kell fúrógépet, métert, ceruzát, tiplit, kalapácsot, csavarokat és az isten tudja, mit még elővennie.

  • Ragasztson fel akril szalaggal hosszabbítókat a padlóhoz vagy a kerítés sínekhez
  • Ragasztson fel akasztókat a kulcsokhoz, törölközőkhöz, fogókhoz, apró konyhai eszközökhöz, mint a merőkanalak és a grillező fogók
  • Használja az akril szalagot a kés mágnessínek a konyhapult hátsó falára való ragasztásához
  • Ragasztson fel apró polcokat a tisztítószerekhez, kozmetikumokhoz, fűszertartókhoz közvetlenül a páraelszívóra
  • Ragasztson fel a fürdőszobában tükröt, WC-papír tartót, zuhanyzó szervezőt vagy a kád fölé
  • Az akril szalag csúszásgátló is, ragassza fel vele a küszöböket és az ajtóküszöböket
  • Használja a szalagot rovarhálók és egyéb kiegészítők ajtókra és ablakokra való rögzítésére
  • Használja az akril szalagot ott, ahol egyszerűen nem lehet fúrni
  • Ragasztson fel túlfeszültség-védelmet közvetlenül a PC szekrényre vagy a televízió mögé

És ha adhatok egy őszinte tippet a végére. Rendeljen haza egy vagy két szalagot, csak biztonság kedvéért. Különben eljön az a nap, amikor megbánja, hogy otthon nincs. 😊 Tapasztalatból beszélek. Kedvező szállítási áraink vannak, tehát nyugodtan tegyen magának örömet akár ezzel a kis vásárlással is.

A szerzőről: Petr Veselý - "Az Emosnál a GoSmart intelligens otthon és a különféle praktikus eszközök felelőse vagyok. Szabadidőmben szeretek a kertben grillezni vagy az műhelyben időt tölteni."

 

Források: